Sauswerk en behangen

Sausen binnen of buiten

Een muurtje sausen? Even naar de bouwmarkt, saus en een roller (maar welke) kopen en smeren maar. Natuurlijk kan dat maar binnen afzienbare tijd moet u weer datzelfde muurtje sausen. Waarom? Het ontbreekt aan kwaliteit en vakmanschap. Kortom u bent altijd duurder uit om nog maar te zwijgen over de rommel in huis en het eindresultaat.

Er zijn verschillende soorten saus te krijgen. Aangebracht door uw vakman schilder, uiteraard altijd van de beste kwaliteit. Denk aan saus die afneembaar is voor bijvoorbeeld in de keuken. Er is zelfs een schimmelwerende saus voor in de badkamer.

  • Wanneer gebruik ik een buitenkwaliteit saus voor binnen in huis?
  • Uw hele huis aan de buitenkant laten sausen?

Laat u adviseren door uw schilder.

Behangen

U wilt nieuw behang op de muur. Een mooie nieuwe look in huis. Een idee kan zo ontstaan, de uitvoering is wat lastiger. Het oude behang moet eerst verwijderd worden, ook een lastig klusje. Wat gaan we op de muur plakken?

Kijk voor u iets aanschaft goed naar de kwaliteit van het behang. Belangrijk is ook uw ondergrond. Hoe is de staat van de muur? Zijn er gaten die gevuld moeten worden? Een oneffen muur moet je niet gaan beplakken met dun behang. Je zal er alles doorheen kunnen zien.

Er zijn gewoon nog “behangboeken” die u tijdelijk kan lenen. U kunt dan rustig een mooi dessin of print uitzoeken en voelen hoe dik het behang is.

Uiteraard kun je op diverse websites ook behang bestellen maar lees dan vooral de reviews van andere klanten eerst door!

Niet iedereen waagt zich aan dit karwei. U kunt het ook overlaten aan de vakman. Hij heeft een afstoommachine, maakt de muren weer mooi egaal en plakt vakkundig het behang op uw muren. Opruimen, spullen weer op de plek en klaar is alles. Wel zo makkelijk.

 

Maak muren weer mooi strak met glasweefselbehang

Glasweefsel valt ook onder de categorie behang. Het is zeer sterk, snel aan te brengen en een stuk goedkoper dan muren laten stucen. Bovendien kan het in alle kleuren worden gesausd. Veel voordelen dus.

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens onderhoud in de woning van een klant werd mijn advies gevraagd over de keuken. Er zou een nieuwe keuken geplaatst worden en de klant was er nog niet uit wat er op de achterwand boven het aanrecht zou komen, tegels of anders.

Aangezien ik in de woonkamer bezig was met het aanbrengen van glasweefsel, heb ik een strook van dit behang als voorbeeld laten zien op de muur van de nog bestaande keuken. Glasweefsel kan in alle kleuren gesaust worden, is fris en strak. Door een buitenkwaliteit saus te gebruiken, kan het gewoon worden gesopt met een doekje.